Antwerpen  +32 3 237 24 24     |     Heist-op-den-Berg   +32 3 500 22 21

Het Radix-team van erkende specialisten

Onze tandartsen zijn allen erkende specialisten in hun vakgebied en besteden veel aandacht aan hun opleiding en nascholing. We gebruiken innovatieve technieken, moderne toestellen en materialen om u een optimale zorg te kunnen geven.
Rutger Dhondt
Parodontoloog/Implantoloog

Rutger Dhondt is tandarts-specialist in de parodontologie en implantologie. Hij promoveerde in 2011 als tandarts en in 2014 behaalde hij ook zijn diploma als parodontoloog/implantoloog voor de Europese federatie voor parodontologie.

Naast zijn werk in onze praktijk is Rutger aangesteld als instructor van de opleiding parodontologie van UZ Leuven. Ook is hij een doctoraat gestart aan de KU Leuven met als topic botregeneratie en implantaten.
Hij is lid van de Belgische vereniging van parodontologie, alsook van verschillende wetenschappelijke associaties die zich richten op het moderniseren en optimaliseren van implantologie. Jaarlijks volgt hij cursussen in binnen- en buitenland om zijn kennis van het vakgebied up-to-date te houden.

Rutger is werkzaam in de praktijk van Antwerpen en Heist-op-den-Berg.

Willem-Frederik Simons
Parodontoloog/Implantoloog

Willem-Frederik Simons is parodontoloog en implantoloog. Na zijn tandheelkundige studies werd hij aanvaard om de opleiding master na master in de parodontologie en orale implantologie aan te vatten. In 2013 vervolledigde hij deze opleiding met grote onderscheiding en behaalde hij zijn diploma voor de Europese federatie van parodontologie (www.efp.org). Willem-Frederik is lid van de Belgische vereniging van parodontologie alsook van internationale instellingen die zich toeleggen op het vlak van parodontologie en implantologie. Naast landelijke bijscholingen maakt hij er een gewoonte van om jaarlijks een gerenommeerd instituut te bezoeken om bij te blijven met de laatste innovaties.

Willem-Frederik is werkzaam in de praktijk van Antwerpen en Heist-op-den-Berg.

Dirk Verbist
Parodontoloog/Implantoloog

Dirk startte na zijn promotie als algemeen tandarts in 1980 de specialisatie in de parodontologie aan de Katholieke Universiteit in Leuven. In 1983 promoveerde hij als de eerste Belgische specialist in de parodontologie. Tijdens zijn opleiding werd hij onderwezen door de godfather van de implantologie Professor Branemark in Zweden. In 1982 kon, mede door Dirk zijn opgedane expertise, de implantologie opstarten aan de universiteit in Leuven. In 1985 startte hij de Paropraktijk op Antwerpen.

In 2014 vervoegde Willem-Frederik Simons hem in zijn praktijk en in 2017 kwam Rutger Dhondt erbij. April 2018 werd de Paropraktijk omgedoopt tot Radix Antwerpen.

Naast zijn werkzaamheden in zijn praktijk was hij ook instructor in de parodontologie aan de Vrije Universiteit van Brussel, als aan de Universiteit van Gent. Ook zette hij de Vereniging van parodontologie op de kaart en was hij verschillende jaren lid van de commissie gezondheidsbeleid van de Vlaamse Vereniging voor tandheelkunde. Dirk is een erkend stagemeester en begeleidt momenteel Ana tijdens haar klinische stage. Dirk volgt jaarlijks cursussen in binnen- en buitenland om zijn kennis in het vakgebied op punt te houden.

Dirk is werkzaam in de praktijk van Antwerpen.

Andres Torres
Endodontoloog

Andres studeerde met grote onderscheiding af als tandarts aan de Universiteit van Los Andes, Santiago, Chili, in 2012. Tijdens zijn opleiding tandheelkunde doorliep hij 2 maal een onderzoekstage aan de KU Leuven onder leiding van professor Reinhilde Jacobs betreffende het gebruik van Cone Beam CTs in de endodontie.

In 2014 slaagde hij voor het gelijkwaardigheid examen van de Belgische overheid en verkreeg hij het diploma ‘Master of Science in de tandheelkunde‘.

In 2015 behaalde hij met grote onderscheiding het post- graduaat ‘Advanced Medical Imaging’ aan de KU Leuven. In 2017 kwam daar ook een master in de specialistische mondzorg, afstudeerrichting endodontologie bij, die hij behaalde met grote onderscheiding aan de KU Leuven. Naast zijn werk in de privé, werkt hij nog parttime als instructor aan de KU Leuven. Tevens begon hij een doctoraat binnen het domein van de endodontie.

Andres is werkzaam in de praktijk van Heist-op-den-Berg.

Retis Shtino
Parodontoloog/implantoloog

In 2011 behaalde Retis zijn diploma als algemene tandarts aan de Universiteit Mother Tereza in Tirana, Albanië. In 2013 behaalde hij het diploma van orale chirurg. In 2015 slaagde hij voor het gelijkwaardigheidsexamen van de Belgische overheid en behaalde hij het diploma ‘Master of Science in de Tandheelkunde‘. Na de tandheelkundige studies, verdiepte hij zich verder in de Master Na Master opleiding van Parodontologie en Orale Implantologie die hij met onderscheiding afrondde in 2018 aan de Universiteit Gent. Retis is lid van de Belgische vereniging van Parodontologie. Hij houdt zijn theoretische en praktische vaardigheden up-to-date door deel te nemen aan nationale-,  en internationale bijscholingen.

Retis is werkzaam in de praktijk van Antwerpen.

Ana Belen Castro
Stagiair Parodontologie/Implantologie
Ana behaalde in 2010 haar tandartsdiploma aan de Universiteit van Barcelona en in 2012 haar Master in de biomedische wetenschappen aan de Universiteit van het Baskenland. Na 2 jaar werken als algemeen tandarts verhuisde zij naar Maastricht om verder haar carrière als algemeen tandarts/onderzoeker te ontwikkelen. In 2014 is Ana begonnen met een doctoraat aan de KU Leuven over het gebruik van bloedplaatjesconcentraten in de orale chirurgie. In 2015 begon zij ook met de opleiding parodontologie. Nu werkt zij als stagiaire onder het toeziend oog van Dirk Verbist in onze praktijk in Antwerpen.

Ana is werkzaam in de praktijk van Antwerpen.

PRAKTIJKEN

  Jan van Rijswijcklaan 107, 2018 Antwerpen
Mechelsesteenweg 5, 2220 Heist-op-den-Berg

BEL ONS

  Antwerpen: +32 (0) 3 237 24 24
Heist-op-den-Berg: +32 (0) 3 500 22 21

PRAKTIJKUREN

  Ma-Do: 9u - 12u30 & 13u - 18u
Vrij: 8u - 12u30 & 13u - 17u

Stel uw vraag